Oil pressure sensor range / oil pressure sensor

Tech discussions on the L77 6.0L V8.
Dammjoel
Posts: 3
Joined: Tue May 05, 2020 1:37 am

Re: Oil pressure sensor range / oil pressure sensor

Post by Dammjoel » Mon Jun 08, 2020 12:14 am

Hello guys I'm a new to this car and have the same issue going on with on with mine. I bought it from a guy in SC and had it shipped to MN. He said he never had this code before. He also had just changed the oil before it shipped to me. I went to napa and bought the sensor/sender and that fixed it for a day or so. Also it looks like the screen is already removed. Then thinking maybe the oil was low, because I was having a tough time seeing it on the stick, I drained and refilled it with 8qts of mobile 1. I didn't change the oil filter because it had just been changed but did notice it's a k&n oil filter. I've never used one of them before. Just yesterday now I went and installed a brand new AC Delco sensor/sender and low and behold the light came back after I cleared it. Any suggestions? My next step is changing the oil filter. What are the odds if it's not the filter that its wiring or the plug connector?

Sanford
Posts: 172
Joined: Tue Dec 13, 2016 3:38 am
Location: Texas Gulf Coast

Re: Oil pressure sensor range / oil pressure sensor

Post by Sanford » Mon Jun 08, 2020 2:19 am

I believe there is a GM technical bulletin on using a different AC filter. I did a quick Google search, but I did not have any luck. I think the replacement flows better. I have been using the PF48E’s without any issues.

A high end scan tool will show the oil pressure.

The last driveable car that I bought supposedly needed major engine work due to the oil light coming on. The oil looked a little nasty, so I changed oil and the light has never come on since. I have not babied it and the oil pressure is pretty close to other Caprices in my fleet.

David

User avatar
Mooseman
Posts: 572
Joined: Tue Jun 13, 2017 4:35 am
Location: Ottawa, ON Canada
Contact:

Re: Oil pressure sensor range / oil pressure sensor

Post by Mooseman » Mon Jun 08, 2020 4:51 am

Has DOD been deleted? (the missing screen is a clue to this) Or the oil pump replaced? I had that exact same code when I did the DOD delete on my 9-7x because I used the wrong pump. It needed the DOD specific high volume and pressure pump.
2011 Caprice PPV, 1 of possibly 3 in Canada!
Image

Dammjoel
Posts: 3
Joined: Tue May 05, 2020 1:37 am

Re: Oil pressure sensor range / oil pressure sensor

Post by Dammjoel » Mon Jun 08, 2020 4:11 pm

Sanford wrote:
Mon Jun 08, 2020 2:19 am
I believe there is a GM technical bulletin on using a different AC filter. I did a quick Google search, but I did not have any luck. I think the replacement flows better. I have been using the PF48E’s without any issues.

A high end scan tool will show the oil pressure.

The last driveable car that I bought supposedly needed major engine work due to the oil light coming on. The oil looked a little nasty, so I changed oil and the light has never come on since. I have not babied it and the oil pressure is pretty close to other Caprices in my fleet.

David

I will try the filter first and see if that helps this week. Like j said I've never used a k&n oil filter so hopefully that is it.

It does have the DOD deleted and a built top end. The parts list showed a new oil pump but I am not positive about if it is a high pressure high volume. I'm going to dig deeper this week on all of it and fill in what happens.

lastcall190
Posts: 567
Joined: Mon Sep 11, 2017 10:17 am
Location: North Jersey

Re: Oil pressure sensor range / oil pressure sensor

Post by lastcall190 » Mon Jun 08, 2020 7:47 pm

EDIT: didn't realize I already replied to this thread in the past
2012 Caprice
2008 CVPI

Both gone but not forgotten...

Post Reply