New Caprice - Discussion forums

The worldwide owner-to-owner online support system for the Chevrolet Caprice PPV
It is currently Fri Nov 17, 2017 10:26 pm

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 1:59 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 11, 2015 4:59 pm
Posts: 121
So I finally got the cam installed, went to start the car and it won't crank. Battery has power, fuses are good, and everything's plugged in. Does any one have any ideas?

_________________
2012 CAPRICE 460WHP! NIGHT FURY CAM, LONG TUBES, OTR INTAKE, NEW ERA TUNE, COILOVERS, C6 Z06 WHEELS. (BIGGEST EVER ON A CAPRICE)
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 2:52 pm 
Offline

Joined: Thu May 05, 2016 2:25 am
Posts: 99
Location: SW MI
Park/Neutral? Security system? I remember thinking on mine that the starter cable routing was rediculous. Check the cable junction under the red cover that's next to the master cylinder-

_________________
2011 9C1 6.0
RCR "Little Lunati" 219/223 .625/.625 112+0
Kooks headers, hi flow cats, Dynomax Super Turbos
Flex fuel tune


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 7:50 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 12, 2016 5:18 am
Posts: 155
Location: Delmarva
rediculous question, but....is the engine free? (Turn it by breaker bar/ratchet)

_________________
"God created Police Officers so Fireman could have heroes!" - My late Father

2014 Phatom Black 9C1 (Toy)
2000 VW Jetta TDI (Daily 420k miles)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 8:59 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 11, 2015 4:59 pm
Posts: 121
It's a u1000 code. Failure to communicate with the ecm

_________________
2012 CAPRICE 460WHP! NIGHT FURY CAM, LONG TUBES, OTR INTAKE, NEW ERA TUNE, COILOVERS, C6 Z06 WHEELS. (BIGGEST EVER ON A CAPRICE)
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 13, 2017 1:50 am 
Offline

Joined: Thu May 05, 2016 2:25 am
Posts: 99
Location: SW MI
I'm trying to retrace the steps when I did mine for things to recheck. There was a large connector that went into a box just rear of the passenger headlight. There was also a small single wire computer ground connection (that I broke the eyelet off) on the rear of the drivers cylinder head.

_________________
2011 9C1 6.0
RCR "Little Lunati" 219/223 .625/.625 112+0
Kooks headers, hi flow cats, Dynomax Super Turbos
Flex fuel tune


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 13, 2017 2:28 pm 
Offline

Joined: Fri Aug 12, 2016 12:13 pm
Posts: 200
Location: Tampa, FL
Bad Ground (forgot one), or
CAN BUS connector Fault (unlugged, crimped, damaged), or
Dead ECM

That's where I'd start if I were facing a "U1000". I'm sure others will chime in with other suggestions based on their experience.

Good luck.

_________________
2014 Chevrolet Caprice PPV
2014 Chevrolet Stingray Z51
2016 Cadillac ATS-V
2014 Jeep Grand Cherokee Limited


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 13, 2017 3:07 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 11, 2015 4:59 pm
Posts: 121
My buddy who was helping/ doing most of this is a gm tech and does cam swaps on ppv Tahoes all the time is a little dumb founded about it. Hes confident every thing is hooked up. Im gonna go take another look tonight, hoping a fresh set of eyes will catch something simple (especially since you guys gave me a few tips on where to look) If not ecu's aren't super pricey just wish I could find some one else around me to test it.

_________________
2012 CAPRICE 460WHP! NIGHT FURY CAM, LONG TUBES, OTR INTAKE, NEW ERA TUNE, COILOVERS, C6 Z06 WHEELS. (BIGGEST EVER ON A CAPRICE)
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 13, 2017 4:45 pm 
Offline

Joined: Fri Aug 12, 2016 12:13 pm
Posts: 200
Location: Tampa, FL
Good luck S13REMI !!

_________________
2014 Chevrolet Caprice PPV
2014 Chevrolet Stingray Z51
2016 Cadillac ATS-V
2014 Jeep Grand Cherokee Limited


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 14, 2017 4:23 am 
Offline

Joined: Thu Jan 26, 2017 2:48 am
Posts: 23
Hope you got it figured out. That would drive me insane.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 14, 2017 1:35 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 11, 2015 4:59 pm
Posts: 121
It runs!! It was a grounding issue. We ended up just adding one and it worked. We can't find a missing ground which is weird so who knows. So here's a short clip of it running. This is still open loop and it super lumpy. Cars getting tuned Friday!!!!

https://youtu.be/XueGuvDwGbY

does any one know how to embed the link so the video actually shows up on the page?

_________________
2012 CAPRICE 460WHP! NIGHT FURY CAM, LONG TUBES, OTR INTAKE, NEW ERA TUNE, COILOVERS, C6 Z06 WHEELS. (BIGGEST EVER ON A CAPRICE)
Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group